Smedjebackens energi

Starbo-Skisshyttan

Smedjebacken Energi har beviljats bidrag från EU och PTS för att bygga fibernät i detta område.

PTS publicerade i maj 2022 en lista på byggnader som fiberaktörer hade möjlighet att söka bidrag för att ansluta till sitt fibernät. Totalt fanns det 1300 Mkr att söka i hela Sverige. Utifrån byggnadsförteckningen skapades projektansökningar av nätbolag och fiberföreningar runt om i Sverige och de med lägst sökt stöd/byggnad i sitt projekt beviljades tilldelning tills potten var slut. Smedjebacken Energi lyckades 2022 få ett projekt beviljat stöd, kallat "Kluster 1".

Projektet "Kluster 1" omfattar totalt 68 byggnader utspridda i flera delar av kommunen. Byar som ingår i projektet:

  • 33 adresser i Karlsro-Starbo-Skisshyttan
  • 8st adresser mellan Korsheden och Larsbo (dock inte Larsbo)
  • 27st adresser i Sörängarna-Ginnanbo-Hemshyttan

Byggnader som ingår i projektet erbjuds fiberanslutning till Smedjebackens stadsnät.

Nu i maj börjar grävningarna och först ut är Starbo-Skisshyttan. Därefter flyttar vi ner mot Sörboängarna. De som beställt fiberanslutning kommer vi snart boka besök för installation och grävning över tomten.

Vill man beställa anslutning så går det fortfarande bra. Villkoren för anslutning är samma som för produkt "Villafiber privat". Läs mer här, Öppnas i nytt fönster. eller ladda hem beställningsblanketten här. Pdf, 229.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Skicka in er beställning till Smedjebacken Energi, Gunnarsvägen 7, 77734 Smedjebacken eller inskannad till stadsnat@seab.smedjebacken.se. Omfattas er adress inte av kampanjen kommer vi meddela er vad som gäller.

 

Sidan senast uppdaterad: