Smedjebackens energi

Projekt 2022-25

Post och telestyrelsen (PTS) har beviljat EU- och Statsbidrag till Smedjebacken Energi för att bygga fibernät på landsbygden.

2022 års beviljade projekt; Kluster 1.

Projektet "Kluster 1" delfinansieras med EU-medel och omfattar totalt 68 byggnader utspridda i flera delar av kommunen. Byar som ingår i projektet:

  • 33 adresser i Karlsro-Starbo-Skisshyttan
  • 8st adresser mellan Korsheden och Larsbo (dock inte Larsbo)
  • 27st adresser i Sörängarna-Ginnanbo-Hemshyttan

Byggnader som ingår i projektet erbjuds fiberanslutning till Smedjebackens stadsnät.

Vill man beställa anslutning så går det fortfarande bra. Villkoren för anslutning är samma som för produkt "Villafiber privat". Läs mer här, Öppnas i nytt fönster. eller ladda hem beställningsblanketten här. Pdf, 229.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Skicka in er beställning till Smedjebacken Energi, Gunnarsvägen 7, 77734 Smedjebacken eller inskannad till stadsnat@seab.smedjebacken.se. Omfattas er adress inte av kampanjen kommer vi meddela er vad som gäller.

2023 års beviljade projekt:

  • Söderbärke mot Norsäng
  • Larsbovägen mot Resmoren-Dullbo
  • Bommarsbo längs Sätervägen.

Projektstart blir vintern 2024/25, med projektering och markägarkontakter. Grävningarna kan då börja sommaren 2025 och förhoppningsvis hinner vi gräva klart före tjälen kommer. Senast 2026 ska projektet vara klart. Erbjudande om anslutning finns här Pdf, 229.2 kB, öppnas i nytt fönster. och kommer även skickas ut till berörda.

Andra fiberbolag i kommunen

Det är fler nätaktörer som sökt och både nekats och beviljats bidrag från PTS för att bygga fibernät i Smedjebackens kommun. Andra aktörer som beviljats bidrag i vår kommun är Global Connect samt Open Infra. Läs mer om det på deras respektive hemsidor.

Sidan senast uppdaterad: